De Nieuwe Koepel: deze suggestie voor de naam voor de nieuw te bouwen woonwijk in Scherpenzeel-Zuid is door twee inwoners aangedragen. Voor het meedenken zijn Frank Rijksen en mevrouw Van de Haar bedankt met een bloembak met daarop hun ingediende suggestie, die uiteindelijk gekozen is als nieuwe naam.

Het is de eerste keer dat een woonwijk in Scherpenzeel op deze manier een naam krijgt. En het was een manier die blijkbaar gewild is. Op de eerste oproep om suggesties in te dienen, kwamen iets meer dan 40 reacties. Uit deze namen heeft het college van B&W vijf kanshebbers geselecteerd. Deze zijn via een poll op onze website geplaatst, waarna iedereen mocht stemmen. De naam De Nieuwe Koepel was duidelijk favoriet met ruim 42 procent van de in totaal 356 stemmen.

Wethouder Izaak van Ekeren reikte de prijzen uit: “Fijn om op deze manier de betrokkenheid van inwoners bij Scherpenzeel te merken. En dat zelfs twee inwoners, los van elkaar, deze naam hebben ingediend is bijzonder. Een mooie combinatie van Koepellaan en Nieuwstraat. Ons streven is om hier een prachtig woongebied in het groen te realiseren.”