Op de hoek Vijverlaan/Dorpsstraat komt een nieuw gebouw voor supermarkt Jumbo. Op dinsdag 12 september is er een informatiebijeenkomst in het Huis in de Wei.

Op de hoek Vijverlaan/Dorpsstraat komt een nieuw gebouw voor supermarkt Jumbo. Daarboven komen 24 huurappartementen van Woonstede voor mensen met een zorgindicatie. Op dinsdag 12 september is er een informatiebijeenkomst in het Huis in de Wei.

De opdrachtgever van de nieuwbouw is A.J. Real Estate en alle werkzaamheden worden verricht door aannemer Bouwbedrijf Kreeft. De gemeente verzorgt de aanleg van het riool en legt de buitenruimte aan, zoals de parkeerplaatsen, fietsenrekken en stoepen.

Planning

In voorbereiding op de fundering- en rioolwerkzaamheden wordt momenteel archeologisch bodemonderzoek uitgevoerd.

In week 38 (vanaf 18 september) start de gemeente met de voorbereidingen voor het aanbrengen van de rioleringen.

In week 41 t/m 43 legt de gemeente de hemelwaterriolering aan vanaf de Parklaan tot aan de vijver bij Huis Scherpenzeel.

Aansluitend starten de bouwactiviteiten voor de nieuwbouw. De verwachting is dat dit in oktober begint. 

Wegafsluiting Vijverlaan

Tijdens de aanleg van de riolering is de Vijverlaan, vanaf de Dorpsstraat tot aan de Parklaan, afgesloten voor al het verkeer. Dit betekent dat in de weken 38 t/m 40 (18 september tot en met 6 oktober) het verkeer wordt omgeleid via de omliggende wegen. Dit wordt aangegeven door borden.

Informatiebijeenkomst

Om geïnteresseerden van meer informatie te voorzien, is er op dinsdag 12 september 2023 van 19.00 tot 20.30 uur een informatiebijeenkomst in het Huis in de Wei. Hier lichten Jumbo, Woonstede en de gemeente de plannen van de Jumbo, Woonstede en de gemeente verder toe. Zo is er informatie te verkrijgen over het parkeren en over de mogelijkheid van zonnepanelen boven de parkeerplaatsen. Aanmelden is niet nodig, het betreft een inloop dus u kunt zelf bepalen hoe laat u wilt komen.