De tijdelijke woningen op De Tulpenhof zijn bijna gereed voor de toekomstige bewoners. De oplevering tussen Woonstede en de gemeente was maandag 12 februari. Op vrijdag 19 april is een open middag voor belangstellenden, iedereen is welkom tussen 13.00 en 15.00 uur. 

Samen met woningcorporatie Woonstede plaatst de gemeente Scherpenzeel op De Tulpenhof (het eerdere Wetro-terrein) 13 tijdelijke woningen. De bewoners zijn ongeveer 50 vluchtelingen uit Oekraïne.

Aannemer Koopmans leverde 12 februari de tijdelijke woningen op aan Woonstede. Deze leverde de sleutels weer in bij de gemeente. Medewerkers van de gemeente verzorgen de toewijzing (in overleg) en het interieur. Ook maakt de gemeente het buitenterrein in orde.

Hans Smit (producent van de woningen), Marco de Wilde (directeur Woonstede), Izaak van Ekeren (wethouder) en Hans Hoogenraad (Koopmans) bij het nieuwe naambord van De Tulpenhof. Foto: Ted Walker Fotografie

Nieuwe naam: De Tulpenhof

De Tulpenhof is de nieuwe naam van het terrein. Het idee kwam omdat de Oekraïners die al in Scherpenzeel wonen, aangeven dol te zijn op de Nederlandse tulp en ook heel graag De Keukenhof bezoeken. De 13 woningen zijn ongeveer 44 m² en staan maximaal tien jaar op deze plek. De gemeente vroeg aan Woonstede om dit plan uit te voeren.

Omwonenden en andere belangstellenden krijgen binnenkort de kans om een kijkje te nemen. Dit is voordat de woningen bewoond worden. Meer informatie hierover volgt binnenkort.