• De Nieuwe Koepel

  De Nieuwe Koepel wordt een nieuwe woonwijk ten zuiden van Scherpenzeel.

 • Zelder, voor starters en senioren

  Zelder wordt een uniek wijkje voor starters en senioren. Voor het perceel tussen de Groeperlaan en de Hopeseweg zijn plannen om een wijkje voor starters en senioren te bouwen. Zelder wordt een wijkje met 34 kleinere types woningen

 • Wisseling supermarkten

  De supermarkten in Scherpenzeel breiden uit. Daarom gaan Jumbo en Aldi van locatie verwisselen. De Aldi verhuist naar de locatie aan de Marktstraat (huidige Jumbo). Jumbo vestigt zich met nieuwbouw aan de hoek Dorpsstraat/Vijverlaan.

 • Bedrijventerrein Stationsweg

  De gemeente heeft in de Structuurvisie het gebied tussen de Stationsweg en het Valleikanaal aangewezen als zoeklocatie voor een bedrijventerrein. Initiatiefnemer Modistiek heeft plannen voor ontwikkeling van een bedrijventerrein op dit gebied. Naast ruimte voor een bedrijfspand voor Modiform (eenderde van het totale gebied), wordt eenderde beschikbaar voor lokale ondernemers en eenderde krijgt een groene invulling.

 • Scherpenzeel Noord

  Voor de weilanden tussen De Voorposten, de Oude Barneveldseweg, De Geerhoek en De Dreef is de gemeente op zoek naar een nieuwe invulling. Daarbij is een vestiging van de moestuinvereniging mogelijk.

 • Overige projecten (oa Vierzinnen/Nieuwstraat)

  In de gemeente Scherpenzeel zijn ook particuliere bouwprojecten. Deze gaan niet uit van de gemeente, maar worden door projectontwikkelaars of woningcorporaties uitgevoerd.