Zelder is een uniek wijkje voor starters en senioren. Op het perceel tussen de Groeperlaan en de Hopeseweg wordt momenteel een wijkje voor starters gebouwd. Zelder wordt een wijkje met 34 kleinere types woningen. Hier kan worden gedacht aan bijvoorbeeld  boven-benedenwoningen, quadrantwoningen. Ook is geen mogelijkheid tot verder uitbouwen van deze woningen in de toekomst, waardoor de woningen voor starters op de woningmarkt beschikbaar blijven. Doorstroom is hierin leidend. Ook zijn woningen geschikt voor senioren, waardoor een mooie bewonersmix kan ontstaan. De woningen worden gebouwd in een parkachtige omgeving (ook: stadstuin).

Kleinere en betaalbare woningen voor starters en ouderen en woningen die ook op langere termijn beschikbaar blijven voor deze doelgroepen: een uitdaging die de gemeente heeft opgepakt. Op basis hiervan is een stedenbouwkundige opzet voor Zelder gemaakt. Met andere, kleinere woningen dan we in Scherpenzeel gewend zijn.  

Inschrijving gesloten

Kelderman Vastgoedontwikkeling BV bouwt de woningen en heeft deze ook verkocht. De woningbouw is gestart in het derde kwartaal van 2022 en duurt tot ongeveer het derde kwartaal van 2023. Inschrijven voor het kopen van een woning is niet meer mogelijk. 26 van de 34 woningen zijn verkocht. Op termijn worden ook de laatste 8 woningen verkocht. Blijf hiervan op de hoogte via  www.zelder-scherpenzeel.nl (externe link)